Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
Aşağıdaki tarih aralığında yayınlanmış haberleri bul
ve ve
ve ve
ve ve
Temizle
Euro
Arrow
37,8412
Dolar
Arrow
33,9580
İngiliz Sterlini
Arrow
44,8874
Altın
Arrow
2747,0000
BIST
Arrow
9.771

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç: "Gözaltına alınan meslektaşlarımız ve yurttaşlar derhal serbest bırakılsın"

1 Mayıs İşçi Bayramı'nda avukatlar da gözaltıına alındı. İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, meslektaşlarının serbest bırakılması için basın açıklaması düzenledi. Saraç, "Gözaltına alınan meslektaşlarımız ve yurttaşlar derhal serbest bırakılsın" ifadelerini kullandı.

İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç:

1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle yurttaşlarla beraber avukatlar da gözaltına alındı. İstanbul Barosu Başkanı Av. Filiz Saraç, konuyla ilgili basın açıklamasında düzenledi. 

Saraç, eylem yapmanın Anayasada ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nde bir hak olduğunu hatırlatırken ayrıca bu engellemelerin bir hak ihlali olduğunu söyledi. 

Saraç'ın konuşması şu şekilde:

''1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun, tüm emekçilerimizin güzel gününü kutluyorum. Toplantı ve gösteri yürüyüşü temel bir haktır, Anayasada ve Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nde düzenlenmiştir. 2023 yılında Anayasa Mahkemesi vermiş olduğu kararla Taksim’de yapılmak istenen toplantı ve gösteri yürüyüşü engellemeleri hak ihlali olarak nitelemiştir. Ancak hukuksuz şekilde bir idari kararla yine bu sene bu toplantı ve gösteri yürüyüşü hakkının kullandırılmamak istenmediğini gördük. Bugün Anayasal haklarını kullanmak için gelen yurttaşlarımızın gözaltına alındığına dair bilgiler baromuza ulaşmaktadır. Şu anda ilgili merkez ve komisyonlardaki meslektaşlarımızla gözaltılarla ilgili hukuki destek vermek üzere  sahada bulunmaktayız. Bu gözaltıların derhal sona erdirilmesi ve 1 Mayıs Emek ve Dayanışma gününe, bayrama yakışır şekilde kutlamaların yapılmasının temini gerekmektedir.''

Saraç, 4 meslektaşının gözaltında olduğunu belirtti. Gözaltında olan meslektaşlarının serbest bırakılması için, Baro Genel Sekreteri Av. Burcu Öztoprak Alsulu, Avukat Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Burak Kahan Kaya, Kadın Hakları Merkezi Sözcüsü Av. Birsen Baş Topaloğlu ve diğer meslektaşlarıyla birlikte Kağıthane İlçe Emniyet Müdürlüğünde olduklarını aktardı. 

 


Haber Kaynağı : 12punto

1 Mayıs Avukat Filiz Saraç gözaltı